luni, 8 aprilie 2013

DIETA CU BORS

CURA DE SLABIRE

Dieta cu bors


Daca organismul tau inca nu si-a revenit dupa sarbatorile de iarna, este indicat sa-l ajuti cu o dieta. Incearca dieta cu bors care poate fi o solutie buna pentru tine, deoarece ajuta la reglarea metabolismului si a digestiei.

Borsul este un produs specific romanesc, care se poate prepara foarte usor si acasa. El este bogat in enzime active, vitamine, minerale (seleniu, crom) si aminoacizi esentiali. De asemenea, detoxifiaza organismul si te ajuta sa slabesti.

Inainte sa tii aceasta dieta trebuie sa stii ca nu este indicata persoanelor care au probleme cu aparatul digestiv (ulcer gastroduodenal, gastrite, aciditate mare).

De ce este recomandat borsul intr-o dieta de slabire?

Dieta cu bors are rol de detoxifiere a organismului, fiind recomandata in special la inceputul primaverii. Borsul amelioreaza si chiar ajuta la vindecarea anumitor afectiuni.

Borsul este un produs natural, bogat in enzime, ajuta digestia, elimina toxinele din organism si are un efect energizant asupra organismului.

Este indicat sa il prepari acasa, deoarece cel din comert poate contine diversi conservanti.
   
Plan de atac in dieta cu bors

Aceasta dieta tine 7 zile si este indicat sa o incepi de luni si sa o inchei duminica. In aceasta perioada poti sa slabesti intre 3-5 kilograme.

Luni: in prima zi se vor consuma doar fructe si o cana de bors;

Marti: se vor manca doar legume si se vor bea doua cani de bors;

Miercuri: toata ziua se consuma legume si fructe si se beau trei cani de bors;

Joi: se vor manca trei banane si se vor bea patru cani de bors;

Vineri: se va consuma carne de vita (fiarta sau facuta pe gratar) cu garnitura de rosii si se vor bea 5 cani de bors;

Sambata: din nou se consuma carne de vita cu diverse legume si se beau sase cani de bors;

Duminica: in ultima zi de dieta se consuma orez, suc de fructe (natural), legume si sapte cani de bors.

Meniul este strict in ceea ce priveste tipul alimentelor (fructe, legume, carne de vita), dar cantitatile sunt lasate la libera alegere. Dupa cum ai observat deja, numarul canilor de bors creste de la o zi la alta. Nu ai de ce  sa te sperii, nu trebuie baute toate odata, ci pe parcursul intregii zile, de preferat inainte de masa.

Borsul are un efect usor laxativ, asa ca iti va imbunatati digestia. Pe parcursul dietei cu bors trebuie sa bei  doi litri de lichide  zilnic si sa renunti la consumul de paine, sare si zahar.

Daca dieta cu bors este respecata, rezultatele nu vor intarzia sa apara, astfel vei putea intampina primavara cu pofta de viata.

BORSUL
Se face din tarate de grau in amestec cu malai. Borsul se poate face doar din tarate sau doar din malai, insa cel mai bun bors este cel in care se combina cele doua ingrediente.

La un borcan de 5 litri se pun cam 200 g tarate si 300 g malai. Daca aveti uste (adica o lingura dintr-un bors mai vechi, din materia solida), puteti folosi. Adaugati apa fierbinte, pana la umerii borcanului. Puteti sa adaugati si o crenguta de visin (si chiar foi de dafin, daca-l folosim la ciorba). Se lasa 2-3 zile, in functie de caldura din casa. Borsul trebuie tinut la o temperatura destul de ridicata, ca sa se acreasca. Se amesteca zilnic in el, de preferat cu o lingura de lemn, utila intr-un borcan de sticla.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice