marți, 16 aprilie 2013

DIETA CU SUPA 'MAGICA'

CURA DE SLABIRE

DIETA 'SUPA MAGICA'


Face parte din categoria dietelor hipocalorice. Acestea se bazeaza pe limitarea caloriilor consumate. Sunt regimurile "traditionale" urmate pentru a scadea in greutate, fiind si cele mai sanatoase.

Consta dintr-o supa de verdeturi care poate fi servita in orice moment al zilei, ori de cate ori ai pofta de mancare; dupa cateva zile, ea se alterneaza cu alte alimente, care sa asigure aportul de proteine si grasimi animale.
Cele cinci elemente de baza: ceapa, ardei, rosii, varza, banane.
Durata: o saptamana
Kilograme pierdute: de la patru la sase
(Contra) Indicatii: este interzisa persoanelor anemice sau predispuse la anemie
Structura:
Supa se compune din sase cepe mari, doi ardei verzi, doua conserve mari de rosii (sau cca 10-12 rosii proaspete), o legatura de telina, o varza mare, sare si piper. (Se poate adauga si un cubulet de supa de pui). Totul se trece prin mixer.

Prima zi: supa; orice fruct, in cantitatea dorita (mai putin banane); ceai neindulcit sau suc de afine
A doua zi: supa, orice fel de leguma cu frunza verde (exceptand fasolea verde si mazarea). Daca vrei, poti completa masa de seara cu un cartof copt. Nu se mananca nici un fruct.
A treia zi: supa, se vor manca fructe si zarzavaturi (la fel ca in prima si a doua zi); fara cartofi copti!
A patra zi: supa; banane si lapte degresat
A cincea zi: supa. Cel putin de doua ori - carne de vaca - intre 125 si 250 de grame, insotita de o cutie de rosii de marime mijlocie sau de pana la sase rosii proaspete. Se beau sase pana la opt pahare cu apa.
A sasea zi: supa - cel putin o data - carne si zarzavaturi in cantitatea dorita. Nu se mananca cartofi.
A saptea zi: orez integral, suc de fructe, zarzavaturi si, desigur, supa.

Avantaje
Aportul tuturor elementelor hranitoare necesare (proteine, glucide, grasimi, hidrati de carbon si lipide). Permite o pierdere rapida in greutate (pana la sase kg intr-o saptamana) si favorizeaza o usoara depurare (curatare) generala a organismului.

Inconveniente
Valoarea calorica se situeaza sub minima vitala (700 de calorii) in zilele in care se servesc supa si fructe, fapt pentru care dieta nu trebuie prelungita peste perioada indicata, pentru a nu provoca dezechilibre si deficite de nutritie. Cateva din kilogramele pierdute se datoreaza aportului redus de apa si pot fi recuperate usor band orice lichid.

Opinia specialistului
Dr. Gheorghe Soare: "Este o dieta potrivita atunci cand se doreste pierderea kilogramelor intr-un timp foarte scurt. Scaderea in greutate este foarte brusca si poate lasa muschii si pielea in stare flasca. Pentru a preveni acest lucru, trebuie aplicata multa crema hidratanta si executate exercitii de gimnastica care sa intareasca muschii."

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice