luni, 22 aprilie 2013

DIETA FRICKER

Dieta Fricker iti schimba silueta pentru toata viata
   
Daca te-ai saturat de dietele care iti promit rezultate rapide intr-o periada scurta de timp si te-ai hotarat sa iti schimbi radical modul de viata, pentru a slabi gradual, astazi iti propun o dieta care a fost conceputa pentru a fi urmata pe parcursul a cel putin sase luni, dieta Fricker.

Dieta Fricker este recomandata mai ales persoanelor care vor rezultate de lunga durata, care vor sa slabeasca intr-un mod sanatos si nu se asteapta ca acest proces sa se intample peste noapte ci, din contra, au rabdarea si optimismul necesar incat sa astepte, eliminand astfel problema cu care se confrunta in cazul celorlalte diete, mai exact efectul yo-yo.

Fiind o dieta care include toate grupele de alimente, dieta Fricker este pe placul multor nutritionisti, mai ales ca singurul aliment pe care il interzice este zaharul, unul dintre cei mai mari dusmani ai organismului, blamat de toti medicii.

Ce putem manca in timpul dietei?

Asadar, Jacques Fricker, nutritionist fiind la randul sau, a elaborat acest regim echilibrat si da chiar cateva exemple concrete de ce alimente ar putea fi consumate pe parcursul unei zile.

De exemplu, pentru micul dejun al dietei, acesta propune fie clasicele cereale integrale cu lapte, fie 200g de branza proaspata degresata, cu un iaurt si un fruct.

Pentru masa de pranz, o supa poate fi o alegere delicioasa sau puteti opta pentru o salata proaspata cu carne de pui la gratar.

Cina nu trebuie sa fie foarte bogata, insa o salata cu 200g de peste la cuptor pare sa fie o alegere buna.      

Gustarile sunt permise in dieta

In ceea ce priveste gustarile, Jacques Fricker nu le exclude, dar insista asupra faptului ca acestea nu pot fi produse cu un aport caloric mare. Un iaurt natural, un fruct sau un baton de cereale va pot tine foamea la distanta, fara a va pune in pericol silueta.

Un alt aspect important al acestei diete este ca permite consumul a maxim 4 oua pe saptamana, ceea ce este mai mult decat rezonabil, avand in vedere ca alti nutritionisti interzic consumul oualelor sau il limiteaza la 2-3 pe saptamana.

In linii mari, iti sunt permise cam toate tipurile de alimente si vei putea consuma carne slaba de pui sau peste, oua, lactate, fructe si legume sau cereale. Nu este o dieta care sa te infometeze sau care sa excluda foarte multe alimente, insa trebuie sa ai rabdare pentru a vedea rezultatele.

Ce nu putem manca in timpul dietei?

Am mentionat mai sus ca dieta Fricker interzice consumul de zahar, drept urmare va trebui sa fii foarte atenta mai ales la bauturile carbogazoase pe care mai toata lumea obisnuieste sa le consume. In timp, ar trebui sa renunti de tot la ele, insa daca acest lucru ti se va parea foarte greu, incearca macar sa consumi unele light, care sa nu fie pe baza de zahar.

In alta ordine de idei si grasimile sunt interzise in aceasta dieta. Renunta la cartofii prajiti, la mancarea gatita cu mult ulei sau la produsele de fast-food care sunt niste bombe calorice. Daca ii vei acorda o sansa acestei diete, s-ar putea chiar sa descoperi ca anumite alimente au un gust mai bun gatite pe gratar sau la cuptor si nu neaparat prajite.
   
Rezultate

Dupa cum spuneam, rezultatele dietei nu vor aparea imediat. Vei observa in primele 4-6 saptamani ca te vei simti mai bine, hainele s-ar putea sa stea altfel pe corp si vei avea mai multa pofta de viata. Pentru rezultate vizibile ale acestei diete va trebui insa sa astepti o perioada mai lunga, sa fii perseverenta, sa consumi macar doi litri de apa pe zi, si, daca se poate sa faci putina miscare.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice