luni, 1 aprilie 2013

DIETA VEGETARIANA

Diete

Dieta vegetariana


Dieta vegetariana: poti sa tii post si sa slabesti sanatos


Perioada de post este o binecuvantare pentru corpul tau, deoarece iti poti intoarce fata catre alimentele care iti detoxifica organismul si te ajuta sa slabesti. Insa, ca orice alt lucru bun, postul poate avea si o latura negativa, mai ales daca nu reusesti sa faci diferenta intre alimentele vegetariene sanatoase si cele nesanatoase. Vestea buna este ca poti tine post si poti slabi sanatos cu o dieta vegetariana, atat timp cat stii ce sa mananci.

Dieta vegetariana si postul te pot ingrasa

Dupa cum ziceam, postul este o perioada excelenta pentru organismul tau, intrucat poti renunta vreme de cateva saptamani la produsele din carne, la oua si lactate, in favoarea legumelor, fructelor, cerealelor si a altor alimente vegetariene.

Insa nu toate produsele de post sunt bune pentru silueta ta. Dimpotriva, daca te lasi putata de val, te poti trezi ca la finalul postului ai mai multe kilograme decat inainte de a incepe dieta vegetariana.

Un astfel de regim alimentar te poate ingrasa atunci cand consumi in special alimente cu continut ridicat de carbohidrati simpli, cum sunt cartofii, orezul rafinat, pastele rafinate, painea si covrigii. Organismul tau are nevoie de carbohidrati pentru a avea energie, insa daca ii furnizezi prea multe astfel de substante nutritive, el le va transforma in grasime si asa ajungi sa acumulezi kilograme in plus chiar si cu o dieta vegetariana.

Sa nu mai vorbim despre produsele de post precum pateul sau mezelurile din soia, care iti furnizeaza mai mult E-uri decat substante nutritive. Evita-le!

Dieta vegetariana te ajuta sa slabesti, daca este echilibrata

O dieta echilibrata, fie ea si una vegetariana, te ajuta sa slabesti in post. Tot ce trebuie sa faci este sa-i oferi organismului tau alimente care contin toate grupele de nutrienti: proteine, fibre, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase.

Astfel, decat sa inlocuiesti carnea cu cartofi, de exemplu, inlocuieste-o cu ciuperci. Acestea au calorii foarte putine, proteine din plin, la care se adauga substante minerale precum fierul, potasiul, magneziul si vitamine din complexul B. Un avantaj major al ciupercilor este acela ca au in continutul lor vitamina D, care contribuie la asimilarea calciului in organism.

Inlocuieste orezul rafinat (alb) cu orez brun sau quinoa, care furnizeaza organismului tau fibre in cantitati generoase, fara sa-ti ofere si calorii din plin. De asemenea, inlocuieste pastele rafinate cu paste din faina integrala, deoarece au carbohidrati complecsi care se absorb lent in sange si sunt mult mai satioase.

Mareste consumul de legume (linte, mazarea, fasole, naut, spanac, ridichi, rosii) si de fructe, pentru a-ti revitaminiza si remineraliza organismul, dar inlocuieste covrigii cu gustari pline de proteine si acizi grasi esentiali: nuci, migdale, alune nesarate si seminte de dovleac.

Cat despre produsele din soia, in dieta vegetariana si in post cele mai sanatoase sunt branza tofu si laptele de soia, insa nu consuma aceste produse in cantitati mari, deoarece au un continut ridicat de fitoestrogeni care pot duce la acumularea depozitelor de grasime.

Avantajele dietei vegetariene si ale postului

Dieta vegetariana si postul au avantaje surprinzatoare pentru organismul tau. In primul rand, iti detoxifici organismul, iar in al doilea rand slabesti. Poate ca ne repetam, insa daca vrei cu adevarat sa obtii beneficii de pe urma dietei vegetariene, trebuie sa faci alegerile alimentare corecte. Un regim echilibrat inseamna un corp mai suplu!

Sursa ele.ro

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice