luni, 8 aprilie 2013

DIETE MANHATTAN

CURA DE SLABIRE

Cum scapi de kilograme cu dieta Manhattan


O nouă cură de slăbire face furori peste ocean. Denumită dieta Manhattan, regimul a fost creat de scriitoarea Eileen Daspin, care recomandă celor care vor să scape de kilogramele în plus să nu îşi interzică nicio poftă alimentară, dar doar să guste din preparate, nu să le mănânce.

"Atunci când ne hotărâm să urmăm un regim de slăbire trebuie înainte de orice să ne convingem din punct de vedere mental de ceea ce urmează să facem. Nu este suficient să avem voinţă, deoarece psihicul preia de cele mai multe ori controlul", spune Eileen Daspin, citată de Daily Mail.

Scriitoarea susţine că înainte de a ne apuca de slăbit trebuie să ne stabilim un program strict, la fel ca cel al unui sportiv, care se pregăteşte de maraton. "Avem nevoie de antrenament fizic şi mental, pentru că urmarea unei cure de slăbire este un proces care ne poate epuiza. Planul de slăbit trebuie stabilit cu cel puţin trei săptămâni înainte, deoarece psihicul se va obişnui cu faptul că urmează să renunţăm la anumite alimente din cauza cărora nu putem scăpa de kilogramele în plus", a mai spus Daspin.

Studiile de specialitate arată că organismul are nevoie de 21 de zile pentru a se dezobişnui de anumite obiceiuri, printre care se numără şi tendinţa de a mânca alimente de tip fast food.

"Vă propun să nu renunţaţi la tot ceea ce este interzis deodată, deoarece riscul unui eşec este destul de ridicat. Pentru început renunţaţi la un aliment. După zece zile nu veţi mai simţi nevoia să includeţi acel produs în dieta zilnică. Apoi alegeţi alt aliment, iar în cele din urmă veţi reuşi să eliminaţi tot ceea ce nu este sănătos. S-ar putea ca la un moment dat să aveţi din nou alimentul la care aţi renunţat, dar atunci îl veţi mânca pur şi simplu, fără a vă mai simţi dependenţi de el", precizează scriitoarea.

Un alt sfat dat de Eileen Daspin: înainte de a urma o cură de slăbire trebuie să renunţaţi să vă stabiliţi standarde greu de atins. Procesul de slăbire trebuie să fie unul lent. Adoptarea unei cure restrictive va avea rezultate doar pe un termen scurt . "Trebuie să ne focusăm asupra noii listei de alimente care vor face parte din regimul nostru, în loc să ne gândim la câte kilograme trebuie să slăbim şi în cât timp", indică autoarea dietei Manhattan.

Eileen Daspin mai spune că atunci când ni se face poftă de un aliment nesănătos şi care ne va distruge întreaga dietă putem să gustăm din el, deoarece dacă adoptăm o atitudine negativă vom sfârşi prin a renunţa la regimul sănătos şi ne vom întoarce la obiceiurile nesănătoase.

Alimentele care provoacă dependenţă, precum ciocolata, dulciurile, untul de arahide, dar şi fast food-ul etc, nu se ţin niciodată în casă, deoarece ne ispitesc să le mâncăm în exces.

Scriitoarea îi mai sfătuieşte pe cei care sunt la regim să îşi păcălească poftele turnând lapte peste ceaiul verde. "Vei obţine o băutura cu gust de îngheţată topită de ceai verde", recomandă Eileen Daspin.

Produsele de calitate sunt foarte importante în succesul unei diete. Astfel, se recomandă oţet balsamic fin, dar nu alternativele mai ieftine. Zahărul şi mierea pot fi înlocuite cu siropul de arţar. Este mai bun pentru siluetă, explică autoarea dietei.

Eileen Daspin mai spune că gătirea preparatelor reprezintă un aspect care va cântări în lupta cu kilogramele în plus. Preparându-ne singuri hrana controlăm mai bine kilocaloriile din farfurie, conchide aceasta.

Sursa: gandu.info

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice