ALTFEL DE DIETE

CURĂ DE SLĂBIRE. Programul care te scapă de 9 kilograme în 6 săptămâni

Renunţă la micul dejun, mănâncă de trei ori pe zi şi bea cafea. Acestea sunt câteva dintre principiile unui nou regim care promite rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt.

Dieta îi aparţine lui Venice A. Fulton, un antrenor londonez, care spune că principiile dietei sunt bazate pe o cercetare ştiinţifică, dar şi pe experienţa sa personală, informează Daily Mail.

Spre deosebire de alte cure de slăbire, cea recomandată de Fulton nu constă într-un regim alimentar pe care trebuie să îl respectaţi cu strictele. Mai mult, antrenorul susţine că dacă adoptaţi această dietă, veţi pierde între 4.5 şi 9 kilograme în doar şase săptămâni.

Mai jos puteţi citi cele şase principii pe care trebuie să le urmaţi, dacă doriţi să slăbiţi cu ajutorul dietei lui Venice A. Fulton.

Pasul 1  presupune să renunţaţi la prima masă a zilei. Chiar dacă se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, Fulton susţine că acest concept este total greşit. „Această regulă este principiul de aur al acestei cure de slăbire. Timp de şase săptămâni renunţaţi la micul dejun. Când mergeţi la culcare, există întotdeauna o cantitate mică de energie în sistemul dumneavoastră. Creierul încă funcţionează în timp ce dormiţi, astfel că dimineaţa va veţi trezi cu o senzaţie de foame. Dacă aveţi grăsime în corp de care trebuie să scăpaţi, atunci nu aveţi nevoie de micul dejun. Atunci când nu mâncaţi şi depuneţi efort, organismul va trebui să ardă din statul adipos deja existent”, îşi motivează antrenorul regula.

Pasul 2:  Faceţi o baie rece în fiecare dimineaţă. „Dacă faceţi acest lucru veţi stimula arderea grăsimilor. Apa trebuie să aibă între 15 şi 20 de grade Celsius şi nu trebuie să staţi în cadă mai mult de 15 minute”, a spus Fulton.

Pasul 3: Beţi o cafea pe stomacul gol. „Cafeaua stimulează arderea stratului adipos existent în organism. Secretul constă în cofeină, substanţă care se găseşte din abundenţă în acest tip de băutură. Când beţi cafea pe stomacul gol, se spune că organismul arde mai repede grăsimile”, a indicat antrenorul. Specialistul recomandă cafeaua neagră, fără zahar, îndulcitor sau lapte.

Pasul 4: Renunţaţi la sedentarism. „Combinaţia de cafea şi activitate fizica va încuraja organismul să ardă mai multe grăsimi. Este de preferat să alegeţi o activitate cu care să vă ocupaţi timpul, măcar o jumătate de ora, chiar dacă este vorba de grădinărit sau de o simplă plimbare pe în parc. Studiile de specialitate au demosntrat că lumina naturală, între 8 şi 9 dimineaţa, resetează ceasurile biologice ale organismului, pentru a stimula producţia de vitamina D”, mai spune expertul.

Pasul 5: Mâncaţi. „Majoritatea dietelor presupun să mâncăm puţin şi des. Deşi pare o concepţie învechită, trei mese pe zi chiar vă vor ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus. Faptul că mâncaţi mai rar oferă corpului mai mult timp între mese, astfel că începe să ardă grăsimile”, a indicat Fulton. Specialistul a completat că trei mese pe zi vă vor ajuta să vă controlaţi mai bine pofta de mâncare. „Atunci când mâncăm, corpul nostru eliberează o substanţă chimică numită leptină, care transmite creierului că este momentul să ne oprim din mâncat. Pentru ca această conexiune să funcţioneze, este nevoie de 20 de minute. Cel mai bun moment al zilei pentru a începe să mănânci este ora pranzului. Programează celelalte două mese în funcţie de programul tău, însă în intervalul orar 16-20”, punctează antrenorul. Ultima masă a zilei trebuie servită cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare.

Pasul 6: Asiguraţi-vă că mâncaţi zilnic carbohidraţi şi proteine . „Fiecare masă trebuie să fie alcătuită în proporţie de 50% de proteine. Alimentele bogate în acest nutrien reduc pofta de mâncare”, a explicat expertul. Alimentele care asigură organismului proteine de înaltă calitate sunt carnea de pui sau curcan, carnea de vită, peştele, mielul, ouăle, iaurtul simplu, nucile şi seminţele. „Mâncaţi cât mai multe legume, deoarece ele sunt o sursă bogată de carbohidraţi, excepţie fac fasolea, morcovii, cartofii şi portumbul dulce. De asemenea, nu trebuie să mâncaţi mai mult de trei fructe pe zi. Cele mai bune fructe sunt avocado-ul, grapefruitul, afinele, ananasul, prunele şi căpşunile”, a spus Fulton. Antrenorul britanic mai recomandă persoanelor care vor să urmeze această cură de slăbire să bea multă apă şi ceai verde. „În afară de cafeaua de dimineaţă, evitaţi să mai beţi cafea în timpul zilei, băuturi zaharoase sau băuturi alcoolice”, conchide Fulton.

Dieta de slabit cu mere

Merele sunt ideale in dietele de slabit deoarece sunt alimente cu calorii negative si contin substante cu rol de activator si accelerator al proceselor de slabire.
Specialistii in nutritie sustin ca persoanele care urmeaza dieta de slabit cu mere pot pierde  in trei zile pana la doua kilograme.
Din punct de vedere nutritional, merele sunt considerate cele mai valoroase fructe acestea fiind bogate in vitamine (A,B,C,D,E), oligoelemente si minerale (potasiu, magneziu,  sodium, etc.), antioxidanti si substante active.
Iata cateva din beneficiile aduse de mere:
- regleaza glicemia fiind indicate chiar si celor care sufera de diabet;
- combat constipatia;
- scad „colesterolul rau” din sange;
- alunga astenia;
- stimuleaza imunitatea.

Cele mai sănătoase mere sunt considerate a fi cele Ionatan, dar in dieta prezentata mai jos daca nu aveti Ionatan puteti consuma orice alt soi de mar.

Meniul zilnic al dietei cu mere

Ziua 1
Micul dejun: 2 mere.
Gustare: un fresh de mere sau un mar proaspat.
Pranz: gratar de pui/peste/curcan cu garnitura de legume sau salata. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar proaspat.
Cina: o portie de supa de pui.

Ziua 2
Micul dejun: 2 mere.
Gustare: un iaurt.
Pranz: o salata de morcovi cu salata verde, branza slaba si o rosie. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar.
Cina: supa de legume (fara carne).

Ziua 3
Mic dejun: un mar si un sandwich dintr-o felie de paine integrala, branza slaba, o felie de pastramă ai o rosie.
Gustare: un iaurt.
Pranz: supa de legume. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar.
Cina: supa de legume. Nu se consuma paine.

Ziua 4
Mic dejun: un mar şi doua felii de paine integrală cu unt.
Gustare:
Pranz: supa de legume. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar.
Cina: un mar si 150 de grame de piept de pui la grstar sau fiert. Nu se consuma paine

Ziua 5
Mic dejun: 2 mere.
Gustare: un iaurt.
Pranz: un mar si peste la cuptor, la care veti asezona legume. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar.
Cina: supa de legume. Nu se consuma paine

Ziua 6
Mic dejun: un mar, un ou fiert si o felie de paine integrala.
Gustare: un fresh de mere sau un mar proaspat.
Pranz: un mar si 150 de grame de pui fiert cu legume la cuptor. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar.
Cina: supa de legume. Nu se consuma paine.

Ziua 7
Mic dejun: un mar si un sandwich dintr-o felie de paine integrala, branza slaba, o felie de pastramă ai o rosie.
Gustare: un iaurt
Pranz: un mar si o salata de legume cu cateva cubulete de carne fiarta. Nu se consuma paine.
Gustare: un mar.
Cina: supa de legume. Nu se consuma paine

Cura de va relua in urmatoarea saptamana repectand aceleasi reguli.

Pentru ca aceasta dieta sa aiba un rezultat bun este indicat a se bea zilnic 2 litri de apa plata si sa nu lipseasca miscarea.
Daca obisnuiti sa beti ceai sau cafea, este permis doar in cantitati mici folosind mierea ca indulcitor.

Atentie! Dieta cu mere este nerecomandata celor ce au suferinte gastrice.

Dieta cu ciuperci

Dieta cu ciuperci este o dieta de slabit  sanatoasa si echilibrata ce se recomanda  tuturor celor care vor sa slabeasca usor si fara masuri drastice. Cu aceasta dieta vei reusi sa scapi de surplusul de kilograme in mod gradual si sanatos.
Datorita continutului ridicat de proteine, ciupercile pot inlocui cu succes carnea reducand in acest fel numarul de calorii.
Ciupercile contin, de asemenea, vitamina D, foarte importanta pentru intarirea oaselor si a dintilor, beta-glucanii, care intaresc sistemul imunitar, dar si minerale precum calciu, potasiu si seleniu, ce ajuta metabolismul si functiile muschilor.
Avantajul unei diete cu ciuperci este acela ca pot fi combinate cu ciuperci aproape orice fel de mancare precum orezul, pestele, cereale integrale, diverse legume  si fructe, lactate degresate.

Dieta cu ciuperci
 
Micul dejun
Pentru micul dejun poti alege una din cele doua variante.
Varianta 1:
- un pahar cu lapte degresat sau o cana de ceai verde
- o felie de paine integrala, unsa cu ulei de masline, alaturi de o rosie.
Varianta 2:
- un iaurt degresat cu 4-5 linguri de cereale fara zahar
- o portocala sau un mar.

Pranzul
La felul intai poti alege una din cele patru variante:
 - ciuperci fripte cu o salata de rosii si castraveti
- doua vinete umplute cu ciuperci
- o portie de ciuperci gratinate
- ciuperci la gratar cu salata de verdeturi.
Pntru felul doi, poti alege intre o felie de piept de pui preparata la cuptor sau un macrou la gratar ori la cuptor. Garnitura poate consta fie intr-un bol cu salata verde,  fie intr-o portie mica de orez brun.

Cina
- 50 g de paine integrala si o salata verde cu rosii
- file de peste cu cateva ciuperci fripte; ciuperci la gratar; 50 g branza slaba (alegi una din cele trei variante)
Desert: un mar, o portocala sau un kiwi

Cura de slabire cu dieta mediteraneana

Dieta mediteraneană este inspirată de modelele tradiţionale alimentare din regiunile sărace de coastă din sudul Italiei, precum şi Creta şi alte părţi ale Greciei în anii 1960. Ea nu este numai o dietă de slăbire ci mai degraba un stil de viaţă, ajutând şi la îmbunătăţirea sănătăţii.

La data de 17 noiembrie 2010, UNESCO a recunoscut acest model ca o dieta a patrimoniului cultural imaterial din Grecia, Italia, Spania şi Maroc. Dacă sunteţi în căutarea unei diete sănătoase, dieta mediteraneană ar putea fi potrivită.

Dieta mediteraneană cuprinde elementele de bază de a manca sănătos, puţin ulei de măsline aromat (extra virgin) şi, probabil, un pahar de vin roşu, printre alte componente care caracterizează stilul de gătit tradiţional din ţările riverane Mării Mediterane.

Dieta mediteraneană are principii foarte simple, stabilite de mii de ani şi nu este genul de dietă la care să ni se spună ce trebuie să consumăm în fiecare zi, ci are mai degraba principii generale.

Cei care au lansat acest concept al dietei mediteraneene au fost cei care au observat, în urma cercetărilor, că populaţia ţărilor din zona Mediteranei au un ten şi o piele mai sănătoasa care îşi menţine elasticitatea pâna la vârste mai înaintate. De asemenea ei sunt oameni plini de vitalitate. Acest lucru s-a demonstrat că este dat şi de alimentaţia lor bogată în legume, peşte, brânză şi ulei de măsline.

Dieta mediteraneană implică multe legume, fructe, condimente, ulei de masline, peste şi vin roşu cu moderaţie (opţional).

Nucile sunt o altă parte a unei diete sănătoase mediteraneană. Nucile sunt bogate în grăsimi (aproximativ 80 la sută din caloriile lor provin din grăsimi), dar cele mai multe nu sunt grăsimi saturate. Deoarece nucile sunt bogate în calorii, ele nu ar trebui să fie consumate în cantităţi mari - în general nu mai mult de o mână pe zi. Se va evita consumul lor cu miere, prăjite sau sărate puternic.
Alimentele recomandate in dieta mediteraneană:
  •     fructe: mandarine, lămai, portocale, grapefruit, fructe de padure, pomelo, mere, pere, curmale, piersici, kiwi, smochine, capşuni, cireşe, pepene galben sau roşu, struguri, caise, prune,
  •     legume: salata verde, roşii, castraveţi, varza, conopida, broccoli, ardei gras sau iute, ridichii, dovlecei, avocado, ceapa, cartofi, masline, morcovi, ciuperci, vinete, legume cu teci: mazare, fasole, naut, linte.
  •     seminţe oleaginoase, migdale, alune de padure, caju, seminte de floarea soarelui, seminţe de in, nuci – să nu fie prajite!
  •     ulei de masline (extra virgin)
  •     condimente proaspete: pătrunjel, rozmarin, chimen, busuioc, oregano, menta, tarhon, coriandru, ardei iute, usturoi
  •     peşte proaspăt
  •     fructe de mare: midii, calamar, caracaţită, creveţi, crabi, homari, languste
  •     vin roşu (consum moderat)
  •     miere de albine în loc de zahăr

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice