RETETE USOARE

RETETE USOARE

PLACINTA CU CEAPA

 

Ingrediente aluat
500 g faina;
1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns;
0,5 litru apa calda;
sare dupa gust.
1. In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea.
2. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.
3. Se intinde pe o planseta presarata cu faina, se presara la randu-i cu faina.
Ingredinte umplutura
2 cepe;
sare, piper;
1 legatura marar;
200 g ciuperci.
1. Se caleste ceapa.
2. Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile.
3. Se toaca mararul.
4. Se sareaza-pipereaza si se amesteca cu marar.
Placinta
1. Se unge o tava cu ulei.
2. Se asterne o foaie de aluat si apoi se adauga umplutura, iar foaie, iar umplutura etc.
3. Ultimul strat este de aluat, care se unge bine cu ulei.
4. Se pune in cuptor incins, 10-20 de minute, la foc mic.

RETETE USOARE

SALATA DE SPANAC

 

Ingrediente
250 g spanac;
1 lingura ulei;
2 fire usturoi verde;
1 varf de cutit de piper;
1 praf de sare;
1 lingura zeama de lamiae;
1 legatura ceapa verde.
Mod de prepare
1. Se toaca ceapa si usturoiul
2. Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga si loboda, papadie sau salata verde.
3. Se amesteca totul si se adauga sarea, piperul si zeama de lamaie, dupa care se mai amesteca o data.

RETETE USOARE

SALATA DE FASOLE CU SOS DE VIN



Aceasta salata este atat o sursa impresionanta de elemente nutritive, dar - cu toate ca se prepara din patru feluri de fasole - este usor si rapid de pregatit, deoarece legumele pot fi conservate. Pentru a avea un continut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole din conserva trebuie uscate si salata sarata cu grija. Servita pe o frunza de salata verde constituie un pranz excelent.
Ingrediente necesare pentru 6 portii:
1 cana fasole rosie fiarta
1 cana fasole alba fiarta
1 cana fasole neagra fiarta
250g fasole verde, oparita
1 ceapa mica rosie tocata
1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi
2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu
1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva
3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)
1 catel de usturoi tocat
1 lingura ulei de masline
sare de mare si piper dupa gust
1. Se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul si patrunjelul.
2. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin o ora ca aromele sa se amestece.
O portie contine: 185 calorii; 8,9 g proteine; 26,5 carbohidrati; 5 g grasimi; 0 mg colesterol; 10 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

RETETE USOARE

SALATA ANDALUZA


Ingrediente: 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita, 2 oua, 100 ml. untdelemn, patrunjel verde si marar, otet dupa gust, piper, sare.
Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa gust. Ouale fierte tari si taiate rotund se pot aseza sub salata.

RETETE USOARE

MAZURCA


Ingrediente: 6 oua, 300 g. zahar pudra, 300 g. faina, 200 g. nuci, 100 g. stafide, unt pentru uns.
Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata unsa cu unt si se coace la foc potrivit. cand se raceste se taie in forme diferite.

RETETE USOARE

SOTE DE PUI CU CIUPERCI

 

Ingrediente necesare:
4 sferturi de pui
25 g. unt
300 ml supa de pui
350 g. ciuperci
125 g. rosii
1 lg. ulei de masline
1 legatura de ceapa verde taiata marunt
cimbru
2 linguri malai
125 ml smantana
1. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui. Potriveste de sare si condimente si lasa-l, acoperit, la foc potrivit 15 min.
2. Adauga ceapa, cimbrul si concentratul de pui si lasa-l sa se inabuse 20 min. Intoarce bucatile de pui sa se patrunda.
3. Taie cipercile felii si rosiile in bucati mari si adauga-le in tigaie.
4. Amesteca malaiul cu jumatate din cantitatea de smantana ( sa se formeze o pasta) si adauga-o peste pui.
5. Lasa sa fiarba inabusit pana cand sosul se ingroasa.

RETETE USOARE

SALATA GRECEASCA


Ingrediente:
2 castraveti mari
2-3 rosii tari
1 ceapa
1 ardei iute verde sau galben
2 salate verzi
200 g branza Feta
50 g de masline negre
Sosul:
patrunjel verde
2 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de otet
5 linguri de ulei de masline
sare si piper
un fir de maghiran
Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi taiati-i felii ceva mai groase. Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi taiata in fasii potrivite. Branza Feta trebuie taiata cubulete. Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii. Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu ingredientele pentru sos. Stropiti salata cu sosul obtinut si presarati frunzulite de maghiran.

RETETE USOARE

PUI CU TARHON


Tarhonul, planta condimentara originara din Asia, este folosit pentru aromatizarea diferitelor preparate culinare si a muraturilor. In asociere cu puiul poate rezulta o delicioasa mancare "exotica", ceva ce n-ati putea sa uitati.
Ingrediente: 1 pui, 6-8 legaturi de tarhon, 2 linguri de faina, 2-3 linguri de ulei, bulion, sare.
Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se amesteca bine. Se adauga apoi tarhonul, se umple cu apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se rumenesc bucatile de carne de pui. Cand este fiert tarhonul, se pune carnea si se mai da in clocot de cateva ori.

RETETE USOARE

OMLETA CU SPANAC LA MICROUNDE


Ingrediente
- 2 oua
- 1/2 conserva spanac fiert tocat foarte bine
- 1 ceapa medie taiata marunt
- usturoi (nu neaparat, dar e mai bun asa)
- condimente (vegeta, cimbru si marar)
- 1 lingura ulei (de masline, daca se poate!)
Reteta:
Intr-un vas ceramic se pune o lingura de ulei; peste ea se adauga ceapa + condimentele si se pune la cuptorul cu microunde 3 minute la cca 600W.
Intre timp, se bat bine ouale cu spanacul.
Cand s-a calit ceapa, se toarna ouale + spanacul peste, se amesteca si se porneste din nou cuptorul - 3-4 minute la 600W pana se "incheaga" ouale.
Alte sugestii:
Merge de minune cu ketchup sau cu o lingura-doua de iaurt.

RETETE USOARE

RULADA DIN PIEPT DE PUI LA CUPTOR


Ingrediente:
- 1 piept pui dezosat, fara piele!
- 1/3 conserva ciuperci
- foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura)
- 1 albus de ou
- 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici
- condimente (mie imi place cu vegeta, cimbru si marar)
Reteta:
Se amesteca ciupercile (bine scurse) cu morcovii (storsi de apa in plus) cu cascavalul si albusul de ou si se condimenteaza. Se ia pieptul de pui si se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu. Se pune amestecul de mai sus peste pieptul de pui. Se inveleste in folie in asa fel incat pieptul se fie bine rulat si sa nu curga amestecul si se baga la cuptorul incins cam 20 minute, direct pe grilaj (adica nu in tava sau ceva).
Se poate manca si fierbinte, dar e mai bun rece, cand poate fi feliat... arata si bine! Mai ales cu 2-3 frunze de patrunjel si o lingura de iaurt crema deasupra!
Alte sugestii:
Daca in loc de pui se foloseste curcan, are mai putine calorii - atentie insa, pieptul de curcan e mult mai mare si... tindem sa trisam! Asa ca, daca bucata de piept este cat cele 2 palme puse una langa cealalta si este groasa de cca 1 cm, e ok.

RETETE USOARE

SUPA PICANTA DE PUI



Ingrediente:
100 g piept de pui, cate o jumatate de morcov, ceapa, cartof, patrunjel radacina, un sfert de telina, 200ml iaurt, o foaie de dafin, usturoi, sare, piper, zeama de lamaie dupa gust, verdeata tocata
Reteta:
Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se taie fasii inguste. Se toaca legumele, cartoful se taie cubulete si se fierb impreuna in apa in care a fiert puiul. Supa obtinuta se paseaza la mixer, se adauga pieptul de pui, iaurtul, zeama de lamaie, usturoiul pisat, piper, verdeata.
Alte sugestii:
E un fel de ciorba de burta dietetica dar la fel de delicioasa... Pentru un gust putin mai picant un pic de ardel iute e numai bine venit.

RETETE USOARE

SOS DE CIUPERCI


Ingrediente:
500 grame de ciuperci proaspete
2-3 catei de usturoi
1 ceapa taiata marunt
½ lingura oregano uscat
1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
2 linguri ulei de masline
1 cutie rosii taiate cubulete
Reteta:
1. Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-ke cubulete si pastreaza din lichidul ramas.
2. Pe foc mediu, caleste in uleiul de masline cateii de usturoi 2-3 minute, pana capata o culoare aurie, apoi scoate-I din tigaie.
3. Adauga la uleiul de masline ceapa, oregano si patrunjelul, si mai caleste-le 4-5 minute, sau pana se inmoaie ceapa.
4. adauga si ciupercile si mai lasa pe foc 4-5 minute, amestecand.
5. Adauga din zeama ramasa de la ciuperci si rosiile din cutie, cu sucul lor, si amesteca.
6. Lasa la fiert 10 minute, sau pana cand se reduce din zeama.
Alte sugestii:
Adauga-l la un peste facut la gratar sau cuptor.

RETETE USOARE

FILE DE PESTE LA CUPTOR


Ingrediente:
500 grame file de peste
sos de soia
fulgi de ceapa uscata (sau 1 ceapa, taiata pestisori)
fulgi de usturoi (sau 4 catei de usturoi tocati)
suc de lamaie
patrunjel
sare si piper
boia de ardei iute
Reteta:
1. Pune pestele in tava pentru cuptor si stropeste cu zeama de lamaie.
2. Adauga ceapa, patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul.
3. Sosul de soia se foloseste ultimul. Adauga dupa gust.
4. Coace la foc mediu, cam 30 de minute.
Alte sugestii:
Acest fel de peste este usor de gatit si iti permite sa iti folosesti timpul pentru orice altceva… ceea ce iti place cu adevarat sa faci!

RETETE USOARE

SALATA DE CRUDITATI CU CREVETI


Cantitati:
•    300 grame creveti
•    1 morcov mare
•    1 telina
•    2 ardei grasi
•    2 rosii
•    1 castravete verde
•    1 lamaie
•    100 gr. maioneza
•    sare, piper
Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina apa clocotita cu putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1oo ml. vin alb, apoi se scurg de apa, se racesc si se amesteca cu morcovul si telina rase prin razatoarea mica, castravetii taiati joulien, ardeii grasi taiati felii subtiri, maioneza, sarea si piperul. Se decoreaza cu felii de lamaie, rosii, castraveti.

RETETE USOARE

SALATA DE PRIMAVARA


Cantitati:
•    150 gr. paste fainoase (scoici)
•    300 gr. ton in ulei
•    1 castravete verde
•    2 legaturi untisor (creson)
•    1 legqaturi marar
•    20 masline
•    2 linguri maioneza
•    un varf cutit cu coriandru pisat
•    sare,piper
Pastele fainoase se fierb in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi se scurg de apa, se racesc, si se amesteca cu tonul, castravetele taiat felii subtiri, untisorul , maslinele, mararul taiat fin, maioneza si condimentele. Se serveste rece.

RETETE USOARE

SALATA DE CREVETI CU PASTE FAINOASE


Cantitati:
•    250 gr. paste fainoase (farfalle)
•    250 gr. cozi de creveti decorticati
•    2 leg. ceapa verde
•    200 gr.ciuperci din conserva
•    200 gr. castraveti verzi
•    2 fire usturoi verde
•    1 salata verde
•    200 gr. maioneza
•    3 rosii
•    1 leg. marar
•    100 gr. capere
•    sare, piper, ˝ lingurita sos englezesc
Pastele fainoase fierte si racite, se amesteca cu crevetii fierti si raciti, ciupercile, ceapa verde taiata marunt, castravetii verzi taiati cuburi mici, mararul si usturoiul taiate fin, maioneza, caperele si condimentele. Se decoreaza cu felii de rosii, salata verde.

RETETE USOARE

SALATA DE LEGUME CU MACROU AFUMAT


Cantitati:
•    500 gr. legume (morcov,mazare, porumb)
•    300gr. macrou afumat
•    1 ceapa
•    2 oua fierte
•    1 lingura stafide
•    200 gr. smatana
•    1 legatura marar
•    1 lingurita hrean, sare, piper
Legumele se fierb, se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite, smantana, hreanul ras, mararul taiat fin, se condimenteaza. Se serveste in salatiere, decorat cu frunze de salata verde si felii de ou fiert.

RETETE USOARE

SALATA DE CARTOFI CU HERING MARINAT


Cantitati:
•    1 kg. cartofi fierti in coaja
•    250 gr. hering marinat
•    2 cepe
•    200 gr. maioneza
•    10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari
•    1 lamaie taiata felii subtiri, sare, piper
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata rondele subtiri, maioneza, condimentele si se amesteca. Se decoreaza cu felii de oua fierte, lamaie si frunze de salata verde.

RETETE USOARE

SALATA DIN PASTE FAINOASE CU CREVETI


Cantitati:
•    500 gr. paste fainoase (forma de scoica)
•    300gr. cozi de creveti
•    150 gr. capere
•    3 linguri maioneza
•    1 lingura ketchup
•    1 ceapa
•    1 legatura de marar
•    1 lingurita sos englezesc, sare, piper
Pastele fainoase se fierb in 2,5 litri de apa clocotita in care s-a adaugat putina sare, se amesteca continuu pentru a se evita lipirea pastelor intre ele, apoi se scurg de apa si se vor lasa la racit. Crevetii se oparesc in putina apa clocotita in care s-a adaugat sare, 1 foaie de dafin, 2 - 3 boabe de piper, 1 lingurita de vin alb, apoi se scurg de zeama si se racesc. Ceapa se taie marunt. Mararul se taie fin. Pastele fainoase se amesteca cu : crevetii, ceapa, caperele, maioneza, ketchup, mararul si condimentele. Se serveste in salatiere si se decoreaza cu frunze de salata verde, si fire de marar.

RETETE USOARE

SALATA MEXICANA CU PESTE


Cantitati:
•    200gr. boabe de porumb
•    200 gr. mazare verde
•    100 gr. morcov taiat cuburi
•    100 gr. CREVETI
•    300 gr. cozi de creveti
•    1 morcov mare, 1 telina
•    1 ardei verde gras, 1 ardei rosu gras
•    2 rosii
•    1 castravete verde
•    1 lamaie
•    150 gr. maioneza, 1 lingura ketchup dulce, 1 lingurita cu sos englezesc
•    1 leg. marar
•    sare, piper
Crevetii se oparesc 4 minute in apa clocotita, se scurg de zeama si se lasa la racit. Morcovul, telina, ardeii grasi si castravetele se taie fideluta si se amesteca cu maioneza, crevetii, ketchup, mararul taiat fin si restul condimentelor. Se decoreaza cu felii de lamaie si rosii.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice