sâmbătă, 19 octombrie 2013

Regimul de slabire Gesta

Cele mai renumite cure de slabire: dieta Gesta


Gesta, dieteticiana vedetelor americane, va propune un regim de slabit bazat pe alimente energetice.
In zilele noastre se mananca prea mult si prost. Pornind de la aceasta realitate, Madeleine Gesta, o fosta infirmiera dintr-un laborator nutritionist, si-a propus sa realizeze o dieta profilata in mod special pe personalitatile din lumea spectacolului. De ce tocmai ele? Pentru ca profesia le constrange mai mult decat pe altii sa scape de kilograme, sa se dezintoxice (de tutun si alcool), sa-si imbunatateasca performantele fizice (poate in vederea unui viitor spectacol) sau sa reintre in propria piele, dupa ce au lucrat luni de zile la filme in care au interpretat personaje cu alt regim de viata decat al lor.
Spre deosebire de regimul clasic, regimul Gesta se bazeaza pe alimente bogate in proteine, calciu si vitamine, deci foarte energetice si placute la gust.

2 zile pentru a scapa de toxine

Sambata

Cand va treziti
Beti cu inghitituri mici 1/2 l de apa, preferabil in pozitie culcata, aceasta favorizand eliminarea toxinelor.
Peste 30 de minute, beti un suc de grapefruit (bogat in vitamina C si potasiu), iar peste alte 15 minute, 1/4 l lapte degresat, in care amestecati o lingurita de cacao si una de miere (diluate in prealabil in putin lapte rece).

In cursul diminetii
Beti 1 l de apa, in doua reprize, din jumatate in jumatate de ora.

La pranz
200 g peste slab, fiert in aburi sau preparat la cuptor. Il asezonati cu putina zeama de lamaie si cateva picaturi de ulei de masline.
200 g carne alba (pui) sau 150 g carne de vaca, servite cu o garnitura de legume fierte (300 g).

Peste 2 ore
Un iaurt cu o lingurita de miere (la sfarsitul digestiei, iaurtul stimuleaza tranzitul intestinal).

Gustarea de dupa-amiaza
Un hidromel, adica o lamaie stoarsa intr-un sfert de litru de apa, la care se adauga o lingurita de miere (energia mierii si a lamaii dinamizeaza, dar nu excita, deci nu va impiedica sa dormiti seara).

Cina
Lasati sa fiarba timp de 20 de minute intr-un litru si jumatate de apa fara sare (sarea retine apa din organism) 1 kg de praz (diuretic), 500 g morcovi (contin vitamina A), 500 g rosii (bogate in potasiu si alte minerale), cateva tulpini de telina (pentru gust) si un varf de cutit de cimbru (dezintoxicant).
Beti trei boluri de zeama - cate unul din 10 in 10 minute, apoi mancati trei boluri de legume fierte - cate unul din 20 in 20 de minute. Inainte de a consuma legumele, asezonati-le cu sos vinegreta (1 lingurita de mustar, 2 linguri de ulei de masline, zeama de lamaie sau otet, piper si ierburi dupa gust) sau pur si simplu cu 2 linguri de ulei de masline (indispensabil pentru lipide). Incepeti sa beti zeama pe la ora 19, pentru ca nevoia de urina sa nu va perturbe somnul.

La culcare
Un iaurt cu o lingurita de miere (calciul se absoarbe cel mai bine noaptea).

Duminica 

Cand va treziti, si in continuare, in urmatoarele 5 ore
Beti din jumatate in jumatate de ora cate 1/4 l din urmatoarele lichide:
1,5 l apa, sucul de la 2 grapefruit-uri stoarse, 1 cana de cacao cu miere, 1/2 l de supa (gatita cu o zi inainte).

Odihniti-va cat mai mult sau, si mai bine, sculati-va doar ca sa mancati si sa beti.

Dupa-amiaza
Un iaurt cu miere si peste 1-2 ore un hidromel, deci o lamaie stoarsa intr-un sfert de litru de apa, la care adaugati o lingurita de miere.

Cina
200 g peste fiert in aburi sau pregatit la cuptor si un bol cu legumele din supa, stropite cu putin ulei sau cu sos vinegreta.

La culcare
Un iaurt cu o lingurita de miere.

O zi pentru calcifiere

Luni

Cand va treziti
Beti 1/2 l de apa. Peste 30 de minute, un suc de grapefruit, iar peste alte 15 minute, o cacao cu miere.

La pranz
Lactate, adica 250 g branza de vaci amestecata cu un iaurt intreg si cu 2 lingurite de miere.
Puteti s-o combinati - dupa gust - cu 125 g de zmeura sau capsuni crude, cu ierburi, cu o lingurita de ciocolata sau cafea.

Dupa-amiaza
Doua mere mijlocii facute compot sau un fruct uscat (caisa, pruna...). Repetati consumul din doua in doua ore, pana cand urmeaza hidromelul (intre orele 17-19).

Cina
200 g carne alba si 300 g legume fierte, asezonate cu ulei de masline sau cu sos vinegreta.

La culcare
Un iaurt cu miere.

Daca tineti acest regim cu exactitate, in mod normal ar trebui sa pierdeti cel putin intre 2-3 kg pe saptamana.
Un nou week-end de eliminare, urmat de o masa cu lactate luni la pranz, va duce la pierderea altor 2 kg. Pe urma, consumand in continuare alimente zilnice indispensabile (apa, suc de portocale sau de grapefruit, cacao cu miere, hidromel, mesele cu lactate si doua iaurturi), puteti reintroduce progresiv alimentele eliminate.Rodica Demian

Regulile metodei Gesta

- Luati trei mese pe zi. Puneti in functiune mecanismul digestiv care permite arderea caloriilor.
- Mestecati bine. Daca alimentul nu este bine mestecat inainte de a intra in esofag, intreagul tub digestiv va avea de suferit.
- Nu depasiti 500 g de hrana la o masa (doua boluri chinezesti pline), altfel stomacul se dilata si incepe el sa comande.
- Respectati la fiecare masa legea celor "421": 4 glucide - 1 leguma cruda, 1 leguma fiarta, 1 portie de zaharuri lente (paine, fainoase), 1 portie de zaharuri naturale (miere), 2 proteine - 1 portie de carne, cereale sau peste; 1 portie de produse lactate; 1 lipida - grasimi animale sau vegetale.
- Beti inainte de masa de pranz (apa circula mai bine in organism dimineata) si niciodata in timpul meselor.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice