duminică, 21 aprilie 2013

DIETA CU LAMAIE

Numeroase studii au demonstrat ca lamaile ajuta la arderea rapida a grasimilor, iar o dieta cu limonada te poate ajuta sa slabesti sanatos daca optezi pentru una echilibrata.

Celebra dieta cu lamai, numita si „The Master Cleanse" (Maestrul detoxifierii), creata de Stanley Burroughs, a fost conceputa drpet un program de detoxifiere. Insa cu timpul oamenii au inceput sa apeleze la aceasta dieta pentru a slabi. Nutritionistii nu recomanda dieta cu lamai, pentru ca ii lipsesc nutrimente esentiale (vitamine, proteine, carbohidrati, grasimi, fibre). Practic, in perioada respectiva trebuie sa consumi doar limonada, alimentele solide, iar suplimentele nu sunt permise.

De aceea, recomandam o alimentatie echilibrata si te sfatuim sa nu transformi dieta cu limonada intr-una de infometare. Dietele cu program strict si dificil de respectat pot avea efecte nedorite la sfarsit. Multe femei dupa ce s-au infometat in timpul dietei au avut probleme chiar la final pentru ca senzatia de foame era mare si nu s-au mai putut abtine.
Beneficiile lamailor in dieta cu limonada

Lamaia este prezenta in multe diete de slabit sub diferite forme, consumata in special dimineata inainte de masa. Ea imbunatateste digestia, intareste sistemul imunitar, sustine sistemul cardio-vascular, previne imbatranirea si este un detoxifiant natural excelent. O bautura naturala cu lamaie este revigoranta si gustoasa.
Beneficiile mierii in dieta cu limonada

Mierea in combinatie cu sucul de lamaie este excelenta pentru dietele de slabire. Controleaza senzatia de foame si scade pofta de dulce cu gustul ei aparte. In plus, iti da energie si te mentine activa, gata oricand pentru exercitii fizice. Este o sursa buna de nutrimente, ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste digestia si asigura astfel o scadere progresiva in greutate.

Dieta cu limonada: structura si recomandari

Aceasta dieta dureaza trei saptamani, dar se tine doar doua zile pe saptamana. Poti sa indulcesti limonada doar cu miere, zaharul nu este recomandat.

Inainte de micul dejun cu 30 de minute se bea un pahar cu limonada.
Mic dejun: salata de fructe
Gustare (ora 11:00): un pahar de limonada, o banana, 200 g de migdale
Pranz: salata de legume cu dressing din suc de lamaie si ulei de masline.
Gustare (ora 16:00): un pahar cu limonada si cateva fructe
Cina: peste la grill, cateva felii de lamaie si salata verde.
Cu doua ore inainte de culcare se mai bea un pahar cu limonada.

Daca aceasta dieta cu limonada ti se pare dificila, dar in acelasi timp vrei sa slabesti si sa ai parte de beneficiile oferite de lamaie, opteaza pentru una mai simpla. Amesteca o lingurita de miere cu doua lingurite de suc de lime intr-un pahar cu apa calduta. Bea acest amestec in fiecare dimineata pe stomacul gol. Poti sa folosesti si lamaie galbena, iar daca nu ai miere la indemana doar stoarce o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa calda. Ajuta la detoxifierea organismului, contribuie la diminuarea apetitului si accelereaza pierderea in greutate.

In perioada in care urmezi dieta cu limonada nu ai voie sa consumi dulciuri si sucuri din comert. Opteaza pentru mere coapte cu miere si scortisoara. Incearca, de asemenea, sa iei masa la ore regulate si nu uita sa consumi zilnic cei doi litri de apa care te vor ajuta sa te hidratezi, sa-ti mentii pielea frumoasa  si sa elimini toxinele din corp.
Cum poti sa introduci lamaile in alimentatia ta?

Lamaia este un fruct versatil, poate fi foarte usor de introdus in alimentatia ta de zi cu zi. Probabil deja folosesti lamai atunci cand servesti anumite salate sau fripturi. Data viitoare incearca sa razi si putina coaja de lamaie in salata sau chiar in supa, pentru o aroma diferita.

Ceai cu lamaie: pune la fiert 250 ml apa, iar cand da in clocot pune 2-3 felii de lamaie si o lingurita de scortisoara. Amesteca bine, apoi ia ceaiul de pe foc si lasa-l cateva minute sa se raceasca. Are o aroma minunata, este energizant, te calmeaza si te face sa uiti de probleme. Nu uita sa-l indulcesti cu miere.

Suc de lamaie, mere si morcovi: stoarce toate fructele si vei obtine o bautura delicioasa si plina de vitamine. Este o bautura minunata pentru zilele in care ai nevoie de energie.

Dressing cu lamaie: 2-3 lamai, 150 ml apa minerala, ulei de masline, patrunjel, menta, piper, sare. Se bate uleiul pana incepe sa se tulbure, apoi se adauga apa si sucul de lamaie. Se amesteca din nou, dupa care se adauga verdeturile si se condimenteaza dupa gust. Se serveste cu peste, pui sau ficat.

Opteaza pentru un program echilibrat si usor al dietei cu limonada si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Asociaza dieta cu activitatea fizica si masaje care iti vor tonifia pielea.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice