miercuri, 13 martie 2013

DIETA DUNKAN

Diete

Dieta Dunkan



Dieta Dukan
Dupa treizeci de ani in care a avut nenumarate succese cu pacientii sai, in anul 2000 Doctorul Dukan s-a decis sa faca public regimul sau in cartea denumita „Je ne sais pas maigir”, adica „Nu stiu sa slabesc”. In cativa ani, aceasta a devenit un succes spectacular in Franta, fiind intrecuta in vanzari doar de Harry Potter. Nu demult Dieta Dukan a devenit extrem de populara si in restul lumii datorita, cui altcuiva, decat celebritatilor ca si Jennifer Lopez si Giselle

Dieta Dukan
Unul dintre motivele pentru care Dieta Dukan mi-a acaparat atentia (si am incercat multe altele inainte!) este ca iti permite sa mananci absolut oricat doresti. Desi grupele de alimente care pot fi consumate sunt destul de restranse, se pot consuma in cantitati nelimitate. Si nu stiu daca si restul lumii este la fel, dar mie mi-i s-a parut intotdeauna imposibil sa ma limitez la un anumit numar de calorii pe zi. Adica ori mancam prea mult, ori prea putin, si niciodata in echilibru. In plus, cine isi poate imagina o viata in care incontinuu trebuie limitat consumul de mancare? Al doilea motiv care mi-a petcetluit decizia sa il incerc este faptul ca Dieta Dukan ofera nu numai o modalitate de a pierde kilogramele ci si de a impiedica punerea greutatii la loc pentru tot restul vietii. Astfel, Dieta Dukan nu este un simplu regim ci un plan de slabire global care va invata ce trebuie sa faceti nu numai in faza de pierdere a greutatii ci pentru tot restul vietii. Dieta Dukan este compusa din patru etape succesive, fiecare la fel de importanta care trebuie umate cu exactitate absoluta:

Prima etapa a Dietei Dukan: Etapa de Atac
Doctorul Dukan a numit aceasta prima faza a planului “etapa de atac” deoarece consta in inceperea razboiului impotriva acelor kilograme care nu vor sa dispara. In aceasta faza se vor consuma doar proteine, precum discutam mai tarziu in detaliu.

A doua etapa a Dietei Dukan: Etapa de croaziera
In perioada de croaziera se alterneaza zile de regim cu doar proteine cu zile in care se consuma proteine + legume.

A treia etapa a Dietei Dukan: Etapa de consolidare
Doctorul Dukan se refera la aceasta perioada ca si perioada de cea mai inalta vulnerabilitate a regimului. In aceste zile corpul are tendinta de a pune la loc kilogramele pierdute cu extrema usurinta. Etapa de consolidare dureaza fix 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut in decursul dietei.

A patra si ultima etapa a Dietei Dukan: Etapa de stabilizare definitiva
Dupa 25 de ani de studii, Doctorul Dukan a determinat ca avem nevoie de un plan global de slabire care asigura nu doar pierderea kilogramelor ci mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. In aceasta consta etapa definitiva de stabilizare. Stabilizarea se bazeaza pe trei masuri simple dar, ca si restul masurilor dietei Dukan, indispensabile. Aceste trei masuri sunt:

    O zi pe saptamana, joia, va fi pentru tot restul vietii o zi de atac. Adica in acea zi veti manca doar proteine exact ca si in perioada de atac;
    Abandonearea ascensoarelor in favoarea mersului pe scari;
    3 linguri de tarate de ovaz pe zi

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice