marți, 16 aprilie 2013

CATE ORE DE SOMN TREBUIE SA DORMI IN TIMPUL UNEI DIETE

CURA DE SLABIRE

CATE ORE TREEBUIE SA DORMI PE NOAPTE ATUNCI CAND VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS


Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit motivul pentru care nu reuşim să slăbim indiferent de metodele la care apelăm. Savanţii susţin că un somn profund şi de durată pe timpul nopţii te ajută să slăbeşti sănătos şi uşor.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Chicago, persoanele care dorm puţin au un nivel crescut de grelină, un hormon care stimulează foamea, favorizează retenţia de grăsime şi reduce consumul de energie.

Cercetătorii spun că o persoană care doarme 7 ore pe noapte arde 2.500 de kilocalorii în timpul zilei. În urma studiilor realizate s-a constatat că subiecţii care au dormit o oră în plus pe noapte au ars cu 147 de kilocalorii mai multe, decât cele care dormeau 7 ore pe noapte.

Un somn de calitate „topeşte” kilogramele în plus

Nu numai durata somnului este importantă atunci când vrem să slăbim, ci şi calitatea sa. Somnul scurt şi de proastă calitate contribuie la apariţia bolilor cronice şi conduce la luarea în greutate, diabet şi moarte prematură.

Pentru a afla care este ora potrivită la care trebuie să te culci, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să urmezi trei paşi simpli:

● Vezi care este ora obişnuită la care te trezeşti,

● Dă ceasul înapoi cu 7 ore şi jumătate,

● Setează alarma în aşa fel încât să îţi indice ora de mers la somn.

De exemplu, dacă în mod normal te trezeşti la 7:30, ora ta de mers la culcare trebuie sa fie cel târziu 00:00. Potrivit specialiştilor, o persoană trebuie să doarmă în medie cel puţin 5 cicluri a câte 90 de minute de somn profund sau mai exact 450 de minute pe noapte.

Ardeiul iute, ingredientul secret pentru un somn perfect

Conform unui studiu realizat în Australia, la Universitatea din Tasmania, mâncarea condimentată poate să te ajute să dormi mai bine şi să îţi aducă un plus de energie pentru a doua zi.

Cercetătorii australieni au descoperit că poţi adormi mult mai uşor atunci când condimentezi mâncarea cu ardei iute. Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au mâncat condimentat cu chilli au raportat cu aproximativ 30% mai multă energie în timpul zilei, chiar dacă durata somnului le era redusă cu 20 de minute.

Capsaicina îţi controlează ciclurile de somn

Atunci când introduci în dietă chilli, capsaicina, substanţa responsabilă de iuţimea ardeilor, are efecte benefice asupra calităţii somnului. Aceasta acţionează asupra senzorilor din creier şi controlează ciclurile de somn. Combinând efectele capsaicinei cu o dietă echilibrată, exerciţiu fizic şi un somn profund de 8 ore vei accelera procesul de slăbire, iar rezultatele nu vor întârzia să apară, conchid savanţii.

Sursa: gandu.info

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice