luni, 8 aprilie 2013

DIETA CU TELINA

CURA DE SLABIRE

Dieta cu telina


Telina nu este un aliment dietetic miraculos, insa te poate ajuta sa pierzi in greutate daca stii cum sa-l folosesti corect intr-un program de slabit.

Telina este considerata un aliment negativ caloric, adica organismul are nevoie de mai multe calorii ca sa il digere decat contine leguma in sine: 100 g de telina are 14 calorii. De aceea, dieta cu telina te poate ajuta sa scapi de pana la 7 kilograme in doar doua saptamani. Preparatul de baza al acestei cure de slabit este supa de telina, alaturi de consumul de legume, carne slaba si fructe.
Cum sa prepari supa de telina

Reteta pentru supa de telina este destul de simpla, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 g de telina
- 300 g de varza
- 2-3 morcovi
- 2-3 cepe medii
- 2-3 ardei grasi dulci, mici
- 2-3 rosii medii
- Marar sau patrunjel
- Condimente dupa gust (fara sare)

Marunteste toate legumele, pune-le intr-o oala adanca si fierbe-le in 3 litri de apa, timp de aproximativ 15 minute.
Dieta cu telina are un program de 14 zile

Acum ca stii cum sa prepari supa de telina, ar trebui sa tii cont de urmatorul program alimentar, care trebuie repetat timp de doua saptamani consecutive. Trebuie sa consumi pe durata intregii zile doar produsele recomandate.

Ziua 1: supa de telina si fructe (exclus banane);
Ziua 2: supa de telina si legume crude;
Ziua 3: supa de telina, legume crude si cartofi copti - la cina;
Ziua 4: supa de telina, 3 banane si 1 litru de kefir;
Ziua 5: supa de telina, 200 g de carne slaba (vita, pui sau peste), 1 kilogram de rosii si aproximativ 2 litri de lichide (apa, ceai neindulcit sau cafea);
Ziua 6: supa de telina, legume si 300-400 g de carne slaba de vita ori de pui, fiarta;
Ziua 7: supa de telina, legume si orez brun fiert.

Dieta cu telina este oarecum stricta, deoarece nu ai voie sa consumi desert sau bauturi alcoolice, insa poti bea ceai neindulcit si cafea. Retine: cantitatea de supa de telina ingerata zilnic este nelimitata. Nu este usor sa tii acest regim, mai ales daca telina nu se afla printre legumele tale preferate, insa cu putina vointa si perseverenta vei vedea rezultate spectaculoase in doar 14 zile.

Vrei sa schimbi putin meniul si sa renunti la supa de telina? Ca o alternativa, poti alege dieta cu salata de telina. Poti da jos 2 kilograme saptamanal doar daca mananci in fiecare seara salata de telina. Ingredientele salatei sunt telina (de preferat radacinile), morcovul si napul. Prepara legumele la gratar si foloseste un dressing light pentru salata, alcatuit din suc de lamaie si ulei.
Beneficiile dietei cu telina

Fiecare parte a telinei (frunze, seminte si radacina) este folositoare in cura de slabire. Telina este o sursa bogata de vitamina C (benefica pentru sistemul imunitar), de fibre si uleiuri, de minerale esentiale pentru organism, precum acidul folic (folacin) si potasiul. Compusii activi din telina se numesc phthalide si au calitatea de a regla tensiunea arteriala si de a preveni scaderea acesteia.

De asemenea, telina este folosita ca tratament in tulburarile sistemului nervos cauzate de surmenaj. Pentru a preveni aparitia obezitatii, consuma doua lingurite de suc de telina cu 30 de minute inainte de mese, de trei ori pe zi. Daca mananci produse din carne, combina-le cu telina, dieta fiind imbunatatita astfel, prin stimularea secretiei de sucuri gastrice.

Dieta cu telina este indicata si in cazul persoanelor care vor sa elimine gazele intestinale sau viermii intestinali, are proprietatile de a reduce senzatia de foame si de a regla secretia de insulina. Radacinoasa poate fi inclusa in curele pentru hipertensiune, arteroscleroza si anemie. Telina este leguma perfecta si in cura de detoxifiere, deoarece contribuie la eliminarea toxinelor acumulate in organism, datorita continutului ridicat de potasiu.
Consumul de telina te ajuta sa renunti la fumat

Nu renuntatul la fumat te ingrasa, ci obiceiurile alimentare nesanatoase pe care le ai dupa ce ai facut marele pas. Odata ce te-ai hotarat sa te lasi de tigari, vei simti nevoia sa mesteci incontinuu ceva, si de obicei alegerile fumatorilor sunt bomboanele, prajiturelele sau chipsurile. Noi avem solutia pentru a te feri de consumul produselor nesanatoase.

De fiecare data cand simti nevoia sa fumezi, mananca o bucata de telina. Leguma te ajuta sa renunti la obiceiul de a consuma gustari bogate calorice, care nu fac decat sa adauge cateva kilograme la greutatea ta initiala. Procesul se repeta si atunci cand treci printr-o perioada de stres si simti nevoia sa mananci. Datorita continutului caloric scazut, telina poate fi consumata in orice cantitate.
Alte modalitati de consum al telinei

Exista numeroase preparate pe care le poti combina cu telina astfel incat sa devina un produs mai apetisant. Pentru o gustare light si rapida, inmoaie tulpina de telina in branza cottage 0% grasime. Telina merge consumata si cu unt de arahide, insa contine multe calorii si nu este indicat. In schimb, opteaza pentru un sos de fasole neagra: proteinele continute iti vor oferi energia de care ai nevoie. Cu putina creativitate, poti gasi diversi inlocuitori sanatosi pentru produsele bogate in grasimi care sa poata fi consumati alaturi de telina.

Dieta cu telina te ajuta sa slabesti, dar este eficienta si pentru reglarea metabolismului si imbunatatirea starii de sanatate. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cu strictete regimul recomandat si vei scapa de surplusul de grasime acumulat intr-o perioada mai putin fericita din viata ta.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice