vineri, 19 aprilie 2013

DIETA CU LACTATE

Silueta de vis cu multe lactate

Laptele inseamna sanatate. O stii de cand erai mica si o reamintesc zilnic mesajele promotionale de la televizor. Nu renunta la lactate nici daca vrei sa slabesti. Te ajuta mai mult decat crezi.

Cate lactate trebuie sa consumam?

Nutritionistii considera ca fiecare persoana trebuie sa consume zilnic 2-3 portii de lapte si de lactate. Necesarul de calciu variaza insa in functie de varsta, dupa cum urmeaza:

- la femeile tinere cantitatea recomandata este de 900 mg de lactate pe zi.
- gravidele trebuie sa consume zilnic 1000 mg de lapte, mai ales in ultimele trei luni de sarcina, cand se definitiveaza masa osoasa a fatului.
- femeile aflate la menopauza trebuie sa includa in meniul lor cat mai multe lactate. Odata cu acesta etapa a vietii, femeile nu mai sunt protejate de estrogeni, iar demineralizarea se accelereaza, ducand la fragilizarea masei osoase. De aceea, necesarul de lactate creste la 1200 mg zilnic.

Ce dieta alegi?

Poti tine regimul de slabire pe baza de lactate, numai daca tolerezi bine aceste alimente. In caz contrar, consuma produse lactate fara lactoza sau cu un continut scazut in aceasta substanta. In cinci zile, poti slabi in jur de 4 kilograme, fara ca sanatatea ta sa aiba de suferit.

Dieta cu lactate – Ziua 1 si 2

Mic dejun
Inainte de a te aseza la masa, bea un pahar de apa sau de suc natural de fructe. Masa de dimineata consta in cateva felii de paine din faina integrala unse cu branza de vaci degresata.
Pranz
La masa de pranz poti manca o supa de legume proaspete cu crutoane si un iaurt dietetic. Inainte de masa, consuma un fruct care sa iti pregateasca digestia.
Cina
Mai tii minte cand erai copil si bunica te imbia, seara, cu o cana cu lapte si cu biscuiti? Este un obicei sanatos, la care nu trebuie sa renunti nici acum. Alege insa niste biscuiti dietetici si o cutie de lapte degresat.

Dieta cu lactate – Ziua 3, 4 si 5

Micul dejun
Imediat ce te-ai trezit, bea un pahar cu apa sau cu suc proaspat de fructe. Mananca apoi 300 g de iaurt dietetic si trei felii de paine din faina integrala cu cascaval cu un continut redus de grasimi.
Pranz
Inainte de masa, mananca un mar sau o portocala. Pregateste-ti apoi o supa de legume si bea 300 grame de iaurt simplu, fara fructe sau alte arome. Poti adauga in iaurt o lingurita de miere. Ai voie si cateva felii de paine, cu conditia sa fie din faina integrala.
Cina
Prepara-ti un file de peste la gratar si serveste-l cu o salata de legume proaspete, fara ulei. Bea un pahar de lapte degresat. Inainte de culcare, mai bea un suc natural de fructe.

Dieta cu lactate – Valoare nutritiva?

Laptele
100 ml de lapte partial degresat contine 46 calorii, 3,2 g de proteine, 4,6 g de glucide, 1,6 g de lipide, 120 mg de calciu si 18,3 mg de vitamina A.
Iaurtul
Cel dietetic contine 55 calorii, in timp ce produsele pe baza de lapte integral contin 85 calorii.
Branzeturile
Chiar daca au un aport caloric mare, acestea contin foarte mult calciu si proteine. Se recomanda un consum saptamanal de 400 grame de branza proaspata.

dieta cu lapteDin gama lactatelor, iaurtul este pe lista alimentelor recomandate cu succes in dietele pentru slabire. Desigur, este indicat iaurtul natural clasic, care este mai putin gras. El poate fi consumat simplu, cu cereale sau cu 1-2 felii de paine integrala prajita. De retinut este faptul ca iaurtul natural este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica, el fiind un produs probiotic cu rol major in sanatatea intestinelor.

Practicarea regulata a unui sport impreuna cu un regim alimentar adecvat reprezinta calea cea mai rapida de a scapa de greutatea in plus. Kilogramele in plus, provin de regula, dintr-un exces de calorii care, nefiind arse, de “depun”. Cum procedam pentru a rezolva o astfel de situatie? Regula e simpla: exercitiu fizic si regim alimentar sarac in calorii.
Exista calcule destul de complexe in ceea ce priveste numarul de calorii ce trebuie arse, astfel incat persoana sa slabeasca, dar sa-si pastreze in acelasi timp echilibrul metabolic. Aceste calcule sunt stabilite de nutritionisti si iau in discutie varsta, sexul, inaltimea si activitatea individului.

O regula generala este aceea ca, daca se ard 500 de calorii de zi (fie prin exercitiu fizic, fie prin regim alimentar), se poate scapa usor de 2-3 kilograme in 10 zile! Iar intr-o activitate sedentara, consumul mediu de calorii este de 2300-2500 calorii la barbati si de 1800-2000 calorii la femei.

Dieta cu lactate – Produsele din lapte te mentin in forma

Studiile arata ca persoanele cu un aport suplimentar de calciu in alimentatie nu au acumulat kilogramele care apar de obicei, dupa varsta de 35 de ani, spre deosebire de cele care au avut un deficit de calciu. De asemenea, s-a descoperit sa dietele bogate in calciu impiedica formarea rezervelor de celule adipoase. In schimb, un regim din care sunt excluse lactatele poate cauza demineralizarea osoasa. Asadar, lactatele, pe langa alte beneficii, ajuta si la slabit.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice