duminică, 7 aprilie 2013

CURA DE SLABIRE - INTREBARI SI RASPUNSURI

CURA DE SLABIRE

INTREBARI SI RASPUNSURI



Tineti regim, va abtineti de la o multime de bunatati, dar nu rezistati tentatiilor si cadeti “in pacat”. O data, de doua ori, suficient pentru a va dezarma si a lasa balta ambitia si lupta cu kilogramele. Nu fiti prea severe cu dvs., greselile pot fi reparate, cu conditia sa adoptati o atitudine pozitiva fata de programul dvs. alimentar. Intrebarile ce urmeaza va vor ajuta sa ajungeti fara chinuri prea mari la telul propus.
 
 
Alcoolul interzis?
E drept ca alcoolul contine calorii dar, chiar daca tineti regim, nu e cazul sa deveniti abstinente. Cate-un paharel de vin sau de sampanie - din cand in cand - nu strica. Si daca chiar calculati caloriile “la sange”, compensati consumul de alcool renuntand la o gustare intermediara, de exemplu pentru un pahar de sampanie - la un iaurt cu fructe (care este, ce-i drept, mai sanatos, dar nu creeaza buna dispozitie).
 
 
Bananele contin multe calorii?
Comparate cu o felie de pepene rosu, da! In schimb, ele contin mai multe vitamine, proteine si potasiu. Si cu cele 100 de calorii ale lor nu sunt chiar un pericol pentru silueta.
 
 
Cerealele si painea ingrasa?
Nu, dar sunt satioase. Important este sa consumati produse integrale - paine, fulgi de ovaz - fara adaosuri de grasime - unt, salam, branza sau ciocolata.
 
 
Sportul ajuta la arderea grasimilor?
Sa nu va imaginati ca, dupa cateva exercitii pentru abdomen, stratul de grasime de pe burta dispare ca prin minune. Trebuie sa existe o continuitate, muschii trebuie “lucrati”, pentru ca arderile sa fie de durata. Caloriile scad insa chiar de la inceput, asa ca merita sa incercati.
 
 
Mancarea ne reda energie?
Da. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa mancam, de-ndata ce ne simtim obositi. Energizante sunt in special dulciurile - ciocolata sau glucoza, dar, dupa putin timp, oboseala se instaleaza din nou si pofta de dulce creste. Mai bine trageti un pui de somn - este remediul ideal impotriva oboselii.
 
 
Sa renuntam la micul dejun?
Orice masa “sarita” produce o pofta de mancare greu de potolit si, fireste, atacuri la bucate. In prezent, se recomanda mese mai multe si mai putin consistente.
 
 
Mancarurile la gratar nu contin calorii?
Nu intotdeauna. Legumele la gratar (mai ales cele moi) - incepand cu dovleceii si terminand cu vinetele - absorb grasimea. Atentie deci cand le consumati la restaurant.
 
 
Muzica ingrasa?
Este un lucru bine stabilit: persoanele care asculta muzica ritmata in timp ce mananca mesteca mai repede si mananca mai mult (circa 5 furculite pe minut, fata de numai 3 furculite, atunci cand muzica este lenta).
 
 
Cu cat mai repede, cu-atat mai bine?
Kilogramele date repede jos sunt o motivatie, dar au ca urmare efectul “jojo” (adica revenirea greutatii), pentru ca se creeaza impresia ca totul merge foarte usor si se reintra in programul alimentar obisnuit.
 
 
Economia la grasimi rezolva slabitul?
Eroare! Grasimile, ce-i drept, duc repede la acumularea de kilograme, dar si dulciurile sunt periculoase. Primejdia nr. 1: tortul cu frisca, de care cei care tin regim se cam feresc. Metoda cea mai sigura: numarati caloriile!
 
 
1-2 kg in minus sunt nesemnificative?
Dimpotriva. Cu conditia sa fi fost date jos printr-o modificare rezonabila a alimentatiei. Nu e totuna sa ai sau sa nu ai 2 kg. Verificati, carand o zi intreaga, intr-o plasa, 2 kg de faina, de exemplu.
 
 
Dimineata ca un rege, seara ca un cersetor?
Un sfat bun pentru persoanele care au probleme cu somnul, daca mananca seara tarziu. Pentru silueta conteaza doar numarul zilnic de calorii. Cei care nu pot manca la pranz - din cauza stresului - si prefera sa manance mai bine la cina, nu se vor ingrasa. Daca hidratii de carbon sunt mai numerosi, iar cantitatea de grasimi si albumina sunt mai reduse, nu sunt probleme nici cu somnul!
 
 
Dieta “zero” - buna pentru slabit?
Postul este bun pentru eliminarea toxinelor si ca experienta personala, dar nu pentru o cura de slabire de durata. Uneori, este periculos chiar si in viata de zi cu zi - de exemplu, atunci cand circulatia sangelui nu functioneaza ca lumea. Caloriile trebuie tinute-n frau, dar nu lichidate total!
 
 
Transpiratia reduce kilogramele?
Kilogramele pierdute la sauna sunt apa eliminata si nimic mai mult si isi fac din nou aparitia pe cantar dupa ce consumati lichide. Efectul de slabire este egal cu zero.
 
“Reculurile” inseamna esecul curei?
Daca dupa doar cateva zile de regim alimentar nu va puteti stapani si va “aruncati” pofticiosi asupra tortului cu frisca, aveti, fireste, tot dreptul sa fiti nemultumiti, dar nu si sa renuntati la intentiile bune. Oricum, este mai bine sa slabiti incet, economisind caloriile in plus din ziua precedenta. Stomacul gol anuleaza orice motivatie.
 
Nu slabim mancand ce nu ne place?
Categoric nu. Mancarurile fade nu ne-ajuta sa slabim, ne strica doar dispozitia. Delectati-va cu bucate gustoase, lasati-le sa se topeasca in gura si stimulati-va astfel nervii gustativi. Este mult mai sanatos!
 
Vitamine in loc de mancare?
In curele de slabire, vitaminele sunt benefice - ca adaosuri alimentare -, dar nu pot inlocui mancarea. La urma urmelor, organismul nostru are nevoie si de energie, nu doar de vitamine.


Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice